Skip to main content

Hulp bij de boekhouding

Hulp bij de boekhouding

Ondernemers en ex-ondernemers met financiële problemen, hebben vaak een achterstand in de boekhouding en ambtshalve aanslagen ontvangen van de belastingdienst.

De Flevolandse Zaak (FLZ) kan uitkomst bieden bij het opstellen van financiële gegevens wanneer de (ex-)ondernemer niet meer de middelen heeft om dit te laten doen. 

Bestaande ondernemer

In een periode van maximaal 6 maanden kan de Flevolandse zaak de boekhouding op orde brengen. Na deze periode moet duidelijk zijn of de ondernemer zijn onderneming verder zelfstandig kan voortzetten.

Schuldhulpverlening

Voor (ex-)ondernemers met een problematische schuldensituatie biedt schuldhulpverlening vaak de enige oplossing. Juist als er een oplossing nodig is voor schulden, is het noodzakelijk dat de boekhouding op orde wordt gebracht, aangiften bij de Belastingdienst worden ingediend en er inzicht komt in de cijfers.

De Flevolandse Zaak kan helpen door de boekhouding en belastingaangiftes van de (ex-) )ondernemers te behandelen. Het voornaamste doel is dat de ex-ondernemers een schuldsaneringstraject kunnen doorlopen en financieel zelfredzaam worden.

Kosten

Je mag éénmalig en maximaal een half jaar gebruik maken van de diensten van de Flevolanse Zaak. Er zijn geen verdere kosten aan verbonden.

De samenwerking tussen jou en de Flevolandse Zaak wordt in een samenwerkingsovereenkomst vastgelegd.

Aanmelden

Om mee te kunnen doen kijkt de gemeente naar de volgende punten:

  • Je woont in Flevoland;
  • Je staat of stond recent ingeschreven bij de KvK;
  • Je verkeert in financieel zwaar weer door onvoldoende inkomen en/of schulden;
  • Ondersteuning bij de financiële administratie zou je helpen om weer positiever vooruit te kijken;
  • Je bent gedurende het hele traject beschikbaar.

Je kunt je door middel van het intakeformulier aanmelden.