• Slice1
  • Slice2
  • Slice3
  • Slice4
  • Slice5
  • Slice6

ZLF-LogoCMYK-300dpi

Ondertekening overeenkomst De Flevolandse Zaak 03 02 2017 Fotostudio Wierd 300x200

Hulp bij boekhouding voor ondernemers in zwaar weer.
Studenten van Hogeschool Windesheim Flevoland en MBO College Lelystad gaan zich letterlijk inzetten voor ‘De ‘Flevolandse Zaak’: het bieden van ondersteuning en begeleiding van ondernemers bij financiële en/of commerciële bedrijfsproblemen. De studenten doen dat samen met ervaren (ex-)ondernemers die zich hebben verenigd in het Ondernemersklankbord. De verwijzing van ondernemers naar ‘De Flevolandse Zaak’ loopt via het Zelfstandigenloket Flevoland. Daarin werken alle 6 Flevolandse gemeenten samen.

Rotterdams concept
Het concept van De Flevolandse Zaak is in 2012 als ‘De Rotterdamse Zaak’ (DRZ) in Rotterdam begonnen. Eind 2015 is ‘De Nederlandse Zaak voor Ondernemers’ (DNZO) opgericht als overkoepelende organisatie om het concept van DRZ uit te rollen over Nederland en andere regionale ‘Zaken’ te helpen opzetten. Na de Rotterdamse, de Gelderse en de Friese Zaak is De Flevolandse Zaak het vierde regionale team dat volgens dit concept aan de slag gaat.

Samenwerkingsovereenkomst
Vrijdag 3 februari 2017 werd de bijbehorende samenwerkingsovereenkomst getekend. Ben Vermeer voorzitter directie MBO College, Rien Komen directeur van Hogeschool Windesheim, Frank van Santen directeur van het Ondernemersklankbord,  Rob Gringhuis voorzitter van De Nederlandse Zaak voor Ondernemers en Jannie van den Berg van het Zelfstandigenloket Flevoland zetten hun handtekening. Daarmee bekrachtigden zij de afspraken waarmee ondernemers in Flevoland die in zwaar weer verkeren geholpen kunnen worden met concrete steun van studenten én van ervaren (oud)ondernemers. De Flevolandse Zaak kan rekenen op de landelijke expertise vanuit DNZO. Op de website van de DNZO wordt nu ook De Flevolandse Zaak gepresenteerd.

Hogeschool Windesheim Flevoland
Met ‘De Flevolandse Zaak’ willen Hogeschool Windesheim en MBO College Lelystad twee belangrijke doelstellingen realiseren. In de eerste plaats opleidingen goed aan laten sluiten op het toekomstige werkveld van studenten. Het opdoen van zo veel mogelijk praktijkervaring is een cruciaal onderdeel van de opleidingen. Door studenten met een financiële of commerciële achtergrond in te zetten voor De Flevolandse Zaak brengen zij hun kennis in praktijk en ontwikkelen zij adviesvaardigheden. Studenten vergroten op deze manier hun perspectief. Het gaat in eerste instantie om studenten van de opleidingen Bedrijfseconomie, Accountancy en Financial Services Management. In de tweede plaats wil zowel Hogeschool Windesheim als MBO College Lelystad haar kennis en faciliteiten, naast onderwijs en onderzoek, ook maximaal inzetten voor het ondersteunen en versterken van de Flevolandse regio.

Ondernemersklankbord
Het Ondernemersklankbord (OKB) bestaat uit ervaren ondernemers uit vele sectoren van het bedrijfsleven. Bij verwijzing door het ZLF naar De Flevolandse Zaak worden deze ondernemers tevens aangemeld bij het Ondernemersklankbord. De daarin verenigde vrijwillige oud-ondernemers ondersteunen de studenten en fungeren als klankbord voor de betrokken ondernemers.

 Aanmelden bij De Flevolandse Zaak (FLZ): klik hier.